Oplev Geopark Dage: Strikke-cruise, lorte-safari og havpizza

Med Geopark Dage den 9.-12. maj fejrer vi vores smukke istidslandskab, der nu er udnævnt som UNESCO Global Geopark. Kom med og oplev de mange arrangementer.

3. maj 2024

De fire kommuner, der er en del af Geoparken Det Sydfynske Øhav – Svendborg, Langeland, Ærø og Faaborg-Midtfyn – er gået sammen om at skabe Geopark Dage, hvor vi hylder vores særlige natur med unikke oplevelser.

Lørdag den 11. maj kl. 10.00-10.30 vil der bl.a. blive serveret fællesmorgenmad i alle de fire kommuner. I Faaborg-Midtfyn afholdes det på Torvet i Faaborg, hvor der vil være morgenbrød og brunsviger til de første 150 fremmødte.

I alt er der planlagt mere end 100 arrangementer i de fire kommuner. I Faaborg-Midtfyn kan du bl.a. besøge Svelmø med en geolog, tage på kajaktur og lave havpizza eller komme på strikke-cruise i Øhavet. Du kan også tage på lorte-safari med biolog Lene Sanderhoff eller opleve naturvejleder Tue Skovgård Larsens stand-up show ”Vin, bier og blomster”. Og meget andet.

Borgmester Hans Stavnsager inviterer også på vandretur, hvor han vil guide gennem det fascinerende landskab. Han er desuden formand for bestyrelsen i Geopark Det Sydfynske Øhav.

”Med Geopark Dagene vil vi gerne gøre lokale og gæster klogere på, hvad en geopark er, og hvordan naturen og landskabet har påvirket vores kultur og fortsat gør det. Derfor har vi arbejdet på at skabe et alsidigt program med sjove, interessante og finurlige arrangementer, der på forskellig vis siger noget om vores egn,” fortæller Hans Stavnsager.

Selvom Geopark Dage var tænkt som en markering af UNESCO-udnævnelsen, har interessen for eventet vist sig så stor, at det allerede nu er besluttet at afholde Geopark Dage igen i 2025.

Du kan læse mere og booke billetter til de mange arrangementer her.