Krav til ansøgningsmateriale: Garage, carport, udhus og lignende
For at få godkendt din byggeansøgning skal du i Byg og Miljø afkrydse de kapitler, dit byggeri er omfattet af. For garage, carport, udhus og lignende er det nedenstående kapitler.
Se under det enkelte kapitel, hvilke krav kapitlet dækker over.
Adgangsforhold - kapitel 2
Tegning der viser forberedelse til niveaufri adgang ved en af bygningens yderdøre i stueetagen. Vær opmærksom på, at bestemmelsen ikke gælder for enfamiliehuse og sommerhuse.
Plantegning som viser, at alle yderdøre har en fri passagebredde på mindst 0,77 meter. På den side af døren, der åbner mod personen, skal der være mindst 0,5 meter ved siden af døren modsat hængselsiden, hvilket også skal vises på plantegningen.
Læs om adgangsforhold - Bygningsreglementet kapitel 2 § 48 - § 62
Afløb - kapitel 4
Redegørelse for valg af afløbsløsning - også i relation til anden lovgivning. Gælder både afløb for spildevand, regnvand og vand fra tekniske installationer.
Afløbsplan med angivelse af afløb. Det kan eventuelt indtegnes på fundamentplan eller plantegning.
Situationsplan med angivelse af afledning af regn- og spildevand. Af tegningen skal fremgå rørdimensioner, hældning på rør og dimensioner på brønde.
Afløbsinstallationer skal dimensioneres som anvist i DS 432 Norm for afløbsinstallationer.
Hvis der etableres højvandslukker/pumper eller udluftning, skal det fremgå af
afløbstegningerne.
Drifts- og vedligeholdelsesmanual. Manualen skal indeholde tegninger med oplysning om placering af installationer, samt beskrivelse af hvordan og hvor ofte vedligeholdelse skal ske. Ubenyttede dele af en afløbsinstallation skal sikres mod indtrængen af rotter ved afpropning.
Der skal redegøres for, at tagvand holdes på egen grund.
Brand - kapitel 5
Vejledning gælder kun ved brandklasse 1, og hvor de præaccepterede løsninger bruges i deres helhed.
Tegninger, der viser bygningens størrelse (etageareal på højst 600 m² og maksimalt to etager).
Situationsplan, der viser bygningernes placering på ejendommen i forhold til anden bebyggelse og i forhold til skel mod nabo, vej og sti.
Beskrivelse af brandforhold. Det skal dokumenteres, hvordan brandsikkerheden i den færdige bygning er udført, og at det er i overensstemmelse med de præaccepterede løsninger. Det er blandt andet et krav, at bygningen udføres med røgalarmanlæg, som er tilsluttet strømforsyning, og som udføres med batteribackup. Røgalarmer med batteribackup kan eventuelt vises på en plantegning.
Drifts- og vedligeholdelsesmanual. Drift, kontrol og vedligehold af brandsikkerheden i og ved bygninger skal ske, så det sikres, at sikkerheden i tilfælde af brand er opretholdt i hele bygningens levetid.
Røgalarmanlæg skal løbende vedligeholdes. Røgalarmerne skal testes jævnligt, og batterier skal udskiftes efter behov.
Ved branddøre, for eksempel i den brandmæssige opdeling mellem kælder og stueetage, skal døren og eventuel dørpumpe, der sørger for branddørens selvlukkende funktion, testes jævnligt, så det sikres, at branddøren altid kan lukke automatisk.
I bygninger med udvendige overfladesystemer med isoleringsmaterialer, der ikke er mindst materiale klasse D-S2, d2 [klasse B materiale], er det vigtigt, at skader i overfladen, som kan forringe brandsikkerheden, løbende udbedres.
Ved sekundære bygninger er det tilstrækkeligt at erklære, at vedligeholdelse vil ske i hele bygningens levetid.
Redegørelse for brug af brandmæssigt egnede materialer, konstruktioner og bygningsdele skal eventuelt suppleres med snittegninger med materialebeskrivelser.
Hvor der er krav om brandmæssig adskillelse mellem bolig og garage/carport/udhus skal det fremgå af tegningsmateriale og beskrivelser.
Læs om brand - Bygningsreglementet kapitel 5 § 82 - § 158
Byggepladsen og udførelsen af byggearbejder - kapitel 7
Erklæring om at byggearbejdet er udført i overensstemmelse med gældende regler.
Læs om byggepladsen og udførelsen af byggearbejder - Bygningsreglementet kapitel 7 § 161 - § 165
Forurening - kapitel 13
Erklæring om, at anvendte materialer er CE-mærket. Byggematerialer må ikke påvirke bygningers indeklima, herunder afgive gasser, partikler, ioniserende stråling eller andet, der kan give anledning til sundhedsmæssigt utilfredsstillende indeklimaforhold. I forbindelse med ombygninger skal det sikres, at sundhedsskadelige stoffer som for eksempel asbest, pcb, bly eller andet ikke spredes til indeklimaet.
Snittegning eller beskrivelse af at bygningen er radonsikret i henhold til gældende regler.
Læs om forurening - Bygningsreglementet kapitel 13 § 329 - § 333
Fugt og vådrum - kapitel 14
Snittegning eller beskrivelse af at bygningen er fugtsikret. Bygningen skal være sikret mod fugt fra indeklima, undergrund, grundvand og overfladevand. Tegning eller beskrivelse skal desuden redegøre for, at der er udført vådrumssikring i alle vådrum herunder baderum, bryggers og wc.
Læs om fugt og vådrum - Bygningsreglementet kapitel 14 § 334 - § 339
Konstruktioner - kapitel 15
Vejledning gælder kun ved konstruktionsklasse 1.
Dokumentation af bærende konstruktioner i form af statiske beregninger (A1 konstruktionsgrundlag).
Læs om konstruktioner - Bygningsreglementet kapitel 15 § 340 - § 357
Spørgsmål? Kontakt os
BYG
Mellemgade 15
5600 Faaborg
Telefon 72 53 21 04
Telefontider:
Mandag kl. 10.00-12.00
Tirsdag kl. 10.00-12.00
Onsdag LUKKET
Torsdag kl. 15.00-17.00
Fredag kl. 10.00-12.00