Faaborg-Midtfyn Kommune overtager driften af Sundhedscenteret Åhaven

Hverdagen fortsætter for beboere og medarbejdere på Sundhedscenteret Åhaven i Ferritslev, men fra den 1. januar 2025 er det ikke længere Danske Diakonhjem, der står for driften af plejehjemmet, men Faaborg-Midtfyn Kommune.

10. september 2024

 

Danske Diakonhjem har efter at have drevet hjemmet gennem 55 år set sig nødsaget til at opsige driftsoverenskomsten med kommunen, og det er ikke lykkedes at forhandle en ny aftale på plads om den fremtidige drift.

”Efter at have opsagt aftalen med Faaborg-Midtfyn Kommune tilbage i december 2023 håbede vi at kunne komme i mål med en ny aftale, men det er desværre ikke lykkedes, og derfor bliver vi nødt til at træde ud af samarbejdet,” siger driftsdirektør i Danske Diakonhjem, Mette Toft Thorsen.

Vicekommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, Siggi W. Kristoffersen, siger: "Vi har i 2023 arbejdet med en mere transparent og ensartet økonomisk tildeling til alle plejehjem i kommunen, herunder også Åhaven. Det har betydet, at budgettet til Åhaven er hævet lidt, men desværre ikke nok til, at Danske Diakonhjem kan se sig selv i at drive plejehjemmet videre.”


Medarbejderne overdrages til Faaborg-Midtfyn Kommune

Åhaven overdrages dermed pr. 1. januar 2025, og Faaborg-Midtfyn Kommune står klar til at tage imod plejehjemmets medarbejdere og fortsætte den daglige drift af hjemmet:

”Danske Diakonhjem har været en god samarbejdspartner og et stærkt aktiv i udviklingen af ældreområdet, så derfor er jeg ærgerlig over, at vi nu lokalt stopper samarbejdet på Åhaven. Når det er sagt, står vi naturligvis klar til at overtage driften og har planlagt en smidig overgang med mindst mulige ændringer for både beboere og ansatte", siger Siggi W. Kristoffersen.

Stor ros til medarbejderne på Åhaven
Begge parter ser nu frem til et godt samarbejde i overgangsperioden, og Danske Diakonhjem er stolte af det hjem, de overdrager.

”Åhaven nyder stor opbakning fra lokalsamfundet, har et højt sundhedsfagligt niveau og en hjemlig og kærlig atmosfære. Hjemmets mange dygtige medarbejdere har ydet en enorm indsats for at få alle ender til at hænge sammen, men vi mener ikke, at vi kan fortsætte med at trække så store veksler på særligt de ledende medarbejdere,” siger Mette Toft Thorsen. ”Derudover er det også en udfordring at tiltrække afløsere til en by, hvor det er nødvendigt at have egen bil for at komme frem og tilbage, hvilket naturligt også lægger pres på økonomien, når der skal hentes vikarer ind udefra,” siger Mette Toft Thorsen.

Hun forventer, at kommunen fremover kan udnytte deres stordriftsfordel og trække på både sygeplejeressourcer og faste vikarer fra andre dele af kommunens arbejde.

I Danske Diakonhjem ærgrer man sig over, at Åhaven ikke fremover skal være en del af organisationen, men fokus er nu på at få hjemmet godt videre:

”Vi har nu de fremadskuende briller på og glæder os over et godt samarbejde med kommunen om overdragelsen af hjemmet. Vi oplever, at kommunen er klar til at tage godt imod alle medarbejderne og vil gøre en stor indsats for at drive hjemmet godt videre med respekt for den tilgang og måde, hjemmet har været drevet på de første 55 år,” siger Mette Toft Thorsen.

 

 

*Fakta om Sundhedscenteret Åhaven og overdragelsen

  • Danske Diakonhjem har drevet Sundhedscenteret Åhaven siden 1970, hvor hjemmet blev bygget. Hjemmet har indgået i kommunalt samarbejde siden oprettelsen og har efter kommunesammenlægningen i 2007 haft driftsoverenskomst med Faaborg-Midtfyn Kommune.
  • Sundhedscenteret Åhaven virksomhedsoverdrages til Faaborg-Midtfyn Kommune fra den 1. januar 2025, og herefter driver kommunen plejehjemmet videre.
  • Medarbejderne overdrages fra ansættelse i Danske Diakonhjem til Faaborg-Midtfyn Kommune. Overdragelsen får ingen betydning for hjemmets 45 beboere.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

  • Driftsdirektør i Danske Diakonhjem, Mette Toft Thorsen, mtt@diakon.dk, tlf.: 23 36 42 45
  • Vicekommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, Siggi W. Kristoffersen, sikri@fmk.dk, tlf.: 72 53 10 16
  • Kommunikationskonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune, Louise Brændstrup Bech, lobrb@fmk.dk, tlf.: 72 53 11 41
  • Kommunikationskonsulent i Danske Diakonhjem, Rikke Thomassen, rth@diakon.dk, tlf.: 23 21 55 10