Gul Fest og Børnecykeltour i Ringe

Lørdag den 28. september går Ringe i gult, når der afholdes Gul Fest med Team Rynkebys checkoverrækkelse og den årlige Børnecykeltour om Ringe Sø. Kom og vær med til en festlig dag med sjove aktiviteter for hele familien.

18. september 2024

Børnecykeltour 2022

Tag hele familien med til cykelfest i Ringe lørdag den 28. september, når byen går i gult i anledning af Team Rynkebys checkoverrækkelse og den årlige Børnecykeltour om Ringe Sø.

”Det er altid en festlig begivenhed, når cykelbyen Ringe trækker i gult for at fejre fællesskaber og cykling i en god sags tjeneste. Det er 23 år siden, at idéen om en cykeltur fra Danmark til Paris opstod lige her på Midtfyn, og igen i år har ryttere fra hele Danmark tilbagelagt utroligt mange kilometer i sadlen til fordel for børn med kritiske sygdomme. Det vil børnene fra egnen også gøre på dagen, dog ikke til Paris, men rundt om Ringe Sø, og jeg håber, at mange har lyst til at komme og fejre både små og store rytteres indsats,” siger borgmester Hans Stavnsager.

Det er Ringe Handelsstandsforening, Team Rynkeby og Faaborg-Midtfyn Kommune, der er gået sammen om at holde Gul Fest i Ringe.

Team Rynkebys checkoverrækkelse

Et par måneder efter Team Rynkeby-rytternes cykeltur til Paris er de nu klar til at afsløre resultatet af årets indsamling.

”Det er fantastisk, at vi som virksomhed i et CSR-projekt, som Team Rynkeby er, kan få lov til at give tilbage til Ringe og Midtfyn, hvor idéen er startet, og selvfølgelig ikke mindst at kunne overrække de penge, vi har indsamlet, til børn der har brug for dem”, siger Steffen Juncker fra Team Rynkeby Fonden.
Pengene fra årets indsamling går til Børnelungefonden og Børnecancerfonden, og en stor del af midlerne går til forskning.

”Team Rynkeby er en mangeårig støtte til Børnecancerfondens arbejde for børn med kræft og vores største bidragsyder. Vi er en lille fond med få ansatte og dybt taknemmelige for den hjælp, som ryttere, servicefolk og Team Rynkeby er med til at sikre. Den store støtte gennem årene har sikret noget af den bedste forskning og vigtig støtte til børn med kræft og deres familier, som fx psykologhjælp i en svær tid eller oplevelser for at få tankerne lidt væk fra sygdommen”, siger Marianne Benzon Nielsen, direktør for Børnecancerfonden.

Team Rynkebys checkoverrækkelse til Børnecancerfonden i 2023

I 2023 kunne Team Rynkeby Fonden overrække en check på mere end 19 millioner kroner til Børnecancerfonden.

Børnene cykler også i en god sags tjeneste

Ligesom rytterne i Team Rynkeby vil omkring 200 børn fra Faaborg-
Midtfyn træde i pedalerne i en god sags tjeneste. Børnecykelløbet går dog
ikke til Paris, men i stedet rundt om Ringe Sø.

Børnecykeltouren er for alle børn i 0. til 3. klasse. Der er goodiebags, t-shirts og medaljer
til alle børn, der cykler. Det koster 50 kroner pr. barn at deltage. Tilmeldingsgebyret går ubeskåret til
Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

Program for Gul Fest i Ringe

  • Kl. 09:50: Start på Børnecykeltouren ved Ringe Sø
  • Kl. 10:50: Slut på Børnecykeltouren. Børnene cykler samlet til Torvet i Ringe.
  • Kl. 11:00: Medaljeoverrækkelse og madposer til børnene, der har cyklet
  • Kl. 11:30: Taler og checkoverrækkelser fra Børnecykeltouren og Team Rynkeby Fonden
  • Kl. 12:15-14:00: Underholdning og sjov for børn på Torvet i Ringe

Alle er velkomne.